Ansa: Kako je Kfor u četvrtak negirao kretanje ROSU

Italijanska agencija "Ansa" izvestila je opširno da su specijalne snage kosovske policije uhapsile četvoricu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, naseljenom srpskim stanovništvom. Italijanska agencija jedini je strani medij koji je konstatovao da je KFOR negirao da se specijalne jedinice kosovske policije kreću prema severu.

Ansa ističe da je portparol Kfora u četvrtak negirao kretanje specijalnih snaga kosovske policije na severu Kosova, na koje je, kako navodi, ukazivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ništa se ne događa. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Severu. Bilo je nekih policijskih trupa na jugu Mitrovice, ali kao što sam rekao, u kontaktu smo sa policijom i nije bilo razloga za zabrinutost", rekao je tada Vinčenco Graso za Kossev.

Nešto pre toga Vučić je obavestio kosovske Srbe da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović imao sastanak sa ljudima iz KFOR-a.

"Rekli su im da ne sme da dolazi do incidenata i da su sve jedinice ROSU i druge policijske jedinice, njihova policijska vozila, smešteni u bazi Bajer i bazi Belvedere", rekao je Vučić.

Međutim, rano jutros jedinice ROSU upale su na sever, u Kosovsku Mitrovicu, uhapsile četvoricu Srba, uz zvanično obrazlozenje da su trojica uhapšeni u istrazi za ubistvo Olivera Ivanovića, a jedan zbog ometanja akcije.

Nedugo potom, ponovo se oglasio portparol KFOR-a Graso i rekao da je ta misija znala da Priština sprema akciju na severu, ali nije hteo da iznosi više detalja.

Ansa navodi i da je Vučić imao hitan sastanak sa vrhom oružanih snaga, policije i snaga bezbednosti.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи