Saudijski kralj primio Kašogijevu porodicu

Kralj Salman primio je porodicu ubijenog novinara Džamala Kašogija, javlja saudijska agencija SPA. Sa članovima porodice telfonskim putem razgovorao je i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i tom prilikom im je izjavio saučešće, javio je "Rojters" pozivajući se na neimenovane izvore iz turskog predsedništva.

Rojters prenosi da su bili prisutni i Kašogijev sin Salah bin Džamal Kašogi, kao i sin saudijskog kralja princ Muhamed bin Salman.

Kralj Salman i princ Muhamed bin Salman ranije su pozvali Kašogijevog sina na sastanak i izjavili mu saučešće.

Redžep Tajip Erdogan je u telefonskom razgovoru izjavio saučešće Kašogijevoj porodici i obećao im je da će Turska uraditi sve što bude mogla da se reši njegovo ubistvo, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore iz turskog predsedništva.

Nimenovani izvori izjavili su da je Erdogan izrazio svoju najdublju tugu zbog Kašogijevog ubistva, kao i da je razgovarao i s Kašogijevim sinom Abdulahom.

Za telom ubijenog novinara se i dalje traga, a pojedini izvori već su preneli informacije da je ono pronađeno u dvorištu rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво