Скај њуз тврди да су пронађени делови тела Кашогија, Ердоган негира

Опречне информације стижу из Истанбула. Скај њуз наводи да су у дворишту резиденције генералног конзула Саудијске Арабије пронађени делови тела Џамала Кашогија, што је претходно турски председник Реџеп Тајип Ердоган негирао.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган саопштио је данас да постоје докази да је убиство Џамала Кашогија планирано, али и негирао тврдње да је пронађено тело новинара.

Скај њуз је, међутим, сазнао из сопствених извора да су делови његовог тела пронађени у резиденцији саудијског конзула.

Риа новости имају, такође, информацију да су делови тела Кашогија пронађени, и то у бунару који се налази у башти резиденције конзула. Потврду те информације новинарима руске агенције дао је шеф турске партије Ватан Догу Перинчек.

У међувремену, форензичари су пронашли два кофера са личним стварима Кашогија, у паркираном возилу које припада саудијском конзулату у Истанбулу.

Ројтерс јавља да је саудијски тим истражитеља био присутан заједно са турским истражитељима када је аутомобил претражен.

Саудијски новинар и дописник Вашингтон поста Џамал Кашоги је последњи пут виђен 2. октобра, када је улазио у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу.

Турски медији су тврдили да је он тамо убијен и раскомадан.

Након што је негирала било какву умешаност у нестанак Кашогија, Саудијска Арабија је суботу саопштила да је он убијен у тучи у тој згради.

Касније је један саудијски званичник рекао да је Кашоги задављен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи