U Turskoj kamion sleteo sa puta, poginule 22 osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Turskoj, poginule su 22 osobe, među kojima i deca, izvestila je turska agencija "Anadolija".

 Kako prenosi Rojters, nesreća se dogodila kada je kamion sa migrantima sleteo sa staze na putu iz Ajdina u Izmir i prevrnuo se.

Prema fotografijama turske agencije, kamion sa otvorenim krovom, srušio se u kanal, oko 20 metara ispod puta sa kog je sleteo nakon što je probio bankinu.

Anadolija je izvestila da je 13 osoba povređeno i prevezeno u obližnje bolnice, a britanska agencija navodi da je izveštač Si-En-En-a sa lica mesta poručio da se na terenu nalaze ekipe hitne pomoći koje pokušavaju da izvuku tela žrtava i povređenih iz smrskanog kamiona.

Pozivajući se na izveštaj privatne turske agencije DHA, Rojters navodi da među povređenima ima devetoro dece kao i da su svi putnici u vozilu bili strani migranti koji su sa krijumčarima imali dogovor da budu prevezeni čamcem na grčko ostrvo Samos koje se nalazi južno od Izmira.

Državni tužilac je pokrenuo istragu povodom nesreće, a vozač bi mogao da se suoči sa hapšenjem nakon što izađe iz boolnice, navela je turska agencija.

Vozač kamiona je, kako je agencija izvestila, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu oko osam časova ujutru po lokalnom vremenu u okrugu Gazemir, u blizini aerodroma kod grada Izmir.

O identintitetu migranata nije bilo nikakvih izveštaja, navodi britanska agencija. 

broj komentara 0 pošalji komentar