U Turskoj kamion sleteo sa puta, poginule 22 osobe

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Turskoj, poginule su 22 osobe, među kojima i deca, izvestila je turska agencija "Anadolija".

 Kako prenosi Rojters, nesreća se dogodila kada je kamion sa migrantima sleteo sa staze na putu iz Ajdina u Izmir i prevrnuo se.

Prema fotografijama turske agencije, kamion sa otvorenim krovom, srušio se u kanal, oko 20 metara ispod puta sa kog je sleteo nakon što je probio bankinu.

Anadolija je izvestila da je 13 osoba povređeno i prevezeno u obližnje bolnice, a britanska agencija navodi da je izveštač Si-En-En-a sa lica mesta poručio da se na terenu nalaze ekipe hitne pomoći koje pokušavaju da izvuku tela žrtava i povređenih iz smrskanog kamiona.

Pozivajući se na izveštaj privatne turske agencije DHA, Rojters navodi da među povređenima ima devetoro dece kao i da su svi putnici u vozilu bili strani migranti koji su sa krijumčarima imali dogovor da budu prevezeni čamcem na grčko ostrvo Samos koje se nalazi južno od Izmira.

Državni tužilac je pokrenuo istragu povodom nesreće, a vozač bi mogao da se suoči sa hapšenjem nakon što izađe iz boolnice, navela je turska agencija.

Vozač kamiona je, kako je agencija izvestila, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu oko osam časova ujutru po lokalnom vremenu u okrugu Gazemir, u blizini aerodroma kod grada Izmir.

O identintitetu migranata nije bilo nikakvih izveštaja, navodi britanska agencija. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво