Tramp preti Saudijcima zbog Kašogija

Američki predsednik je upozorio Saudijsku Arabiju da će biti "oštro kažnjena" ako se ispostavi da je novinar Džamal Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Na pitanje da li je saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Salman naredio ubistvo Kašogija, Donald Tramp je rekao da to još niko ne zna ali da "ćemo verovatno moći da saznamo".

"Isteraćemo to do kraja i tu će biti oštra kazna", poručio je Tramp u intervjuu Si-Bi-Esu, prenosi Rojters.

Tramp je rekao da ne želi da prekine prodaju oružja Saudijskoj Arabiji, za koju su zainteresovani i američki konkurenti Rusija i Kina, takođe izvoznici vojne opreme.

"Postoje i drugi načini kažnjavanja", napomenuo je Tramp pošto su veliki američki proizvođači oružja izrazili zabrinutost da će SAD zbog nestanka Kašogija blokirati dalje poslovanje sa Rijadom, ključnim saveznikom Vašingtona na Bliskom istoku.

Kašogi, istaknuti kritičar politike Rijada koji je pisao za Vašington post, vodi se kao nestao od 2. oktobra, kada je ušao u zgradu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Istraga koju sprovodi Turska otkrila je snimke sa njegovog "Epl" sata, koji navodno ukazuju na to da je mučen, a potom ubijen, javio je turski list Sabah.

Turski bezbednosni zvaničnici su prethodno došli do zaključka da je Kašogi ubijen u konzulatu po naređenju najvišeg nivoa kraljevskog veća, rekao je neimenovani visoki zvaničnik, preneo Njujork tajms

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво