Putin: Rusija će jačati vojsku kako bi štitila suverenitet

Rusija će nastaviti da jača svoju vojsku, kako bi mogla da brani svoj suverenitet i podržava svoje saveznike, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na vojnom poligonu Cugol, gde se održavaju vojne vežbe "Vastok 2018".

"Naša je dužnost prema državi i otadžbini da budemo spremi da branimo njen suverenitet, bezbednost i državne interese, a ako bude potrebe, i da podržimo saveznike. Stoga, nastavićemo da jačamo naše oružane snage, opremamo ih najnovijim oružjem i tehnologijama i nastavimo sa međunarodnom saradnjom", rekao je Putin, prenosi TAS.

Na vojnoj vežbi "Vastok 2018" u istočnom Sibiru i ruskom Dalekom istoku učestvuje oko 300.000 vojnika, više od 1.000 aviona, helikoptera i bespilotnih letelica, 36.000 tenkova, oklopnih i drugih vozila, kao i 80 brodova, navodi TAS.

Agencija dodaje da su ovo najveće vojne vežbe u modernoj istoriji Rusije, a da održavaju se od 11. do 17. septembra.

broj komentara 10 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2018, 18:28) - anonymous [neregistrovani]

Rusija nikada nije nikoga napadala

Dok je zapad uvek isao da nesto osvoji i opljacka. Ako znamo da zapad samo ceka da osvoji Rusiju, to ce pokusati pre ili kasnije samo sto ce biti pobedjen,, to je i zapisano.

(četvrtak, 13. sep 2018, 15:38) - anonymous [neregistrovani]

Россия

народ Сербии с тобой!

(četvrtak, 13. sep 2018, 14:02) - anonymous [neregistrovani]

Пуно срце !!!

Сарказам којим неко покушава да умањи патриотизам и верност отаџбини руског народа, у најмању руку је некоректан да неупотребим тежу реч. Руси воле своју државу и своју војску и знају док је тако Русија ће постојати, без обзира на жеље других. Тврдити да руси масовно напуштају своју земљу бежећи од своје војске, је потпуно нетачно.Још само да напоменем економска миграција је нажалост нормална појава и није својствена само Русима, питам вас само колико је срба до сада напустило своју земљу.

(četvrtak, 13. sep 2018, 13:51) - Михаил Россия [neregistrovani]

Puno srce??? одговор

"Rusa sve vise bezi na Zapad! Puna ih NEmacka, Svedska, Danska... "
Verovatno vi imali u vidu drzavljane republika bivseg SSSR-a, koji su masovno otisli u Evropu nakon raspada zemlje i pricaju ruski jezik. A posebno mnogo drzavljana Ukrajine, koji beze u Evropu od siromastva, nezaposlenosti i rata. A vecina njih prica ruski. Naravno, da ima tamo i drzavljana Rusije, ali to nije katastrofalna emigracija iz Putinove Rusije vec sloboda kretanja ljudi, koji danas zivu ovde, sutra tamo, a prekosutra vratili se kuci. A sto se vojnih vezba tice, te vezbe su najvece nakon 1981 godine! Rusija ima vojsku, kojom mozemo da ponosimo!
Pozdrav iz Sankt-Peterburga!

(četvrtak, 13. sep 2018, 13:24) - anonymous [neregistrovani]

Da

Zanimljivo...svi se naoruzavaju zbog obrane zemlje...mora da se neki napad ocekuje sa druge planete...

(četvrtak, 13. sep 2018, 13:18) - anonymous [neregistrovani]

Puno srce??? 2...

...mislim,siguran sam,da si neobavjesten...Ruskih drzavljan ima na Zapadu,nije to proporcionalno velicini Rusije,po provincijskim mjestima,malo ih je...sasvim je nesto drugo sa Nijemcima rodjenim u Rusiji koji su sa pocetkom ,90-ih prosloga vijeka dosli a dosli su i partneri im u mijesanimbrakovima,to je tako,da znas!

(četvrtak, 13. sep 2018, 13:13) - slavko [neregistrovani]

I ostali

če jačati svoje vojske iz istih razloga. Normalna stvar!

(četvrtak, 13. sep 2018, 12:32) - anonymous [neregistrovani]

Puno srce???

Mogu misliti! MA kako da ne! Sve trce da idu u vojsku! Rusa sve vise bezi na Zapad! Puna ih NEmacka, Svedska, Danska... 

(četvrtak, 13. sep 2018, 12:06) - anonymous [neregistrovani]

Пуно срце

Свима нам је пуно срце због великог напретка Русије. Без ње, ни нама нема живота.

(četvrtak, 13. sep 2018, 12:03) - Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

Ovo trebamo dobro da procitamo

" Наша је дужност према држави и отаџбини да будемо спреми да бранимо њен суверенитет, безбедност и државне интересе, а ако буде потребе, и да подржимо савезнике. "