Obustavljena potraga za nestalima u urušavanju vijadukta

Potraga za nestalima u urušavanju vijadukta u Đenovi okončana je tokom noći. Nakon što je u đenovskoj bolnici preminuo rumunski vozač kamiona, broj zvanično stradalih porastao je na 43.

Devet osoba je još u bolnici, od kojih su četvoro u kritičnom stanju, prenosi Rojters.

Podsekretar italijanskog premijera Đankarlo Đorđeti rekao je za Mesađero da će italijanska vlada pokrenuti novi plan koji bi trebalo da učini infrastrukturu u Italiji bezbednijom.

"To će biti operacije održavanja bez presedana, sa ogromnim ulaganjima u javne radove", rekao je Đorđeti, prenosi Rojters.

Iako nije izneo tačnu cifru ovih radova, Đorđeti je istakao da se neće obazirati na budžetski deficit, BDP i evropska pravila.

Planom će biti obuhvaćeni auto-putevi, mostovi, vijadukti, ali i javne zgrade kao što su škole, kaže podsekretar.

Vijadukt Morandi urušio se u utorak za vreme oluje, a više od trideset automobila i kamiona palo je na zemlju sa visine od 45 metara.

Inženjeri koji su istraživali nesreću smatraju da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli.

U subotu je održna državna sahrana za deo preminulih, kojoj je prisustvovao državni vrh Italije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи