Kongresmeni: Tramp Moskvi poslao poruku o slabosti SAD

Pojedini istaknuti republikanski i demokratski članovi Kongresa SAD oštro su kritikovali predsednika Donalda Trampa jer, kako navode, nije uputio snažno upozorenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu o mešanju u američke izbore.

Američki predsednik je zapravo, ocenjuju kongresmeni, poslao Moskvi poruku o slabosti SAD, prenosi Rojters.

"Predsednik Tramp je propustio priliku da Rusiju odlučno učini odgovornom za mešanje 2016. i da uputi snažno upozorenje u vezi sa budućim izborima. Takav odgovor predsednika Trampa će Rusija videti kao znak slabosti i to će stvoriti daleko više problema nego što će ih rešiti", izjavio je senator Lindzi Grejem, visoko rangirani član Republikanske partije i član Komiteta Senata za oružane snage.

Grejem je tim rečima komentarisao Trampove izjave na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom posle samita u Helsinkiju.

Tramp je, stojeći pored Putina pred novinarama, rekao da nema razloga da smatra da je Rusija hakovala američke izbore 2016. kako bi njemu pomogla da pobedi i istakao da je Putin to "izuzetno snažno porekao".

Lider demokrata u Senatu Čarls Šumer rekao je da je Trampov pristup u Helsinkiju bio bez presedana za jednog lidera SAD.

"Da predsednik SAD stane na stranu predsednika Putina protiv sprovođenja američkog zakona, američkih vojnih zvaničnika i američkih obaveštajnih službi je nesmotreno, opasno i dokaz je slabosti", ocenio je Šumer.

Još jedan republikanski senator, Džef Flejk, okarakterisao je Trampove reči kao "sramotne".

"Nikad nisam ni pomislio da ću doživeti dan kada će naš američki predsednik stati pored ruskog predsednika i okriviti SAD za rusku agresiju. To je sramotno", zaključio je Flejk.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара