Okončana talačka kriza u Parizu, taoci oslobođeni

Muškarac koji je od 16 časova držao najmanje dve osobe kao taoce u centru Pariza je uhapšen, a taoci su oslobođeni, saopštile su francuske vlasti.

20.20 – Kraj talačke krize, taoci oslobođeni živi i zdravi, saopštile su francuske vlasti. 

18.00 – Policija započinje pregovore sa čovekom koji drži taoce, javlja Dejli mejl.

17.10 – Ne zna se da li je naoružan muškarac koji drži dve osobe kao taoce u jednoj kancelariji u Parizu, navodi francuska policija. 

Policijski izvori navode da je reč o neuravnoteženoj osobi sa nejasnim motivima, a francuski ministar unutrašnjih poslova rekao je da su ga pregovarači teško razumeli, prenose francuski mediji.

Talačka kriza je okončana nekoliko minuta nakon što je policija upala u poslovnu zgradu u kojoj su taoci držani, a oslobođeni taoci su živi i zdravi, prenosi Parizjen pozivajući se na zvanične izvore.

Upadu su, navodi list, prethodili "komplikovani pregovori" sa muškarcem koji je tvrdio da je naoružan bombom i pištoljem, kao i da ima naoružanog saučesnika izvan zgrade, a tražio je da se kontaktira iranska ambasada "kako bi prosledila poruku francuskim vlastima". 

Francuska policija saopštila je prethodno da nepoznat muškarac drži kao taoce dve osobe u kancelariji u centru Pariza i da nema indicija da je reč o terorističkom činu, dok je Parizjen naveo da je taj muškarac uzeo za taoce tri osobe, među kojima trudnicu, te da je tvrdio da je jedan talac u teškom stanju.

Parizjen navodi da se talačka kriza odvijala od 16 sati u 10. arondismanu i da je policija tu četvrt blokirala i evakuisala. 

Jedan policijski izvor naveo je da je napadač prvobitno oteo jednu osobu koja je uspela da pobegne, a da je potom uzeo dvoje talaca, koje je polio benzinom.  

Teško naoružani policajci, vatrogasci i spasioci bili su raspoređeni ispred zgrade, koja se nalazi u prometnom kvartu u centru francuske prestonice, a pripremili su i robota "Kolosa" za izviđačke aktivnosti i evakuisanje pripreka u slučaju eksplozije ili rušenja. 

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2018, 22:40)
bata [neregistrovani]

francuska vrvi od azilanata

pola njih je sa psohološkim problemima