Trenutak za istoriju, rukovanje Trampa i Kim Džong Una

Rukovanjem u Singapuru, Donald Tramp i Kim Džong Un ispisali su novu stranicu istorije pošto su, uprkos oštrim međusobnim pretnjama, ipak održali rundu razgovora. Posle sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocenio da Samit u Singapuru predstavlja "uvod u mir", što je potvrdio i Tramp.

Američki i severnokorejski lider Donald Tramp i Kim Džong Un srdačno su razgovarali i osmehivali se jedan drugom po izlasku sa zatvorenog sastanka, pre nego što su im se, na ručku, pridružile diplomate, piše britanski Gardijan.

Do istorijskog susreta došlo je posle nekoliko meseci diplomatskog nadmudrivanja SAD i Severne Koreje.

Posle rukovanja, lideri su se nakratko obratili medijima, a Tramp je rekao da očekuje "izvrstan odnos" sa severnokorejskim liderom.

"Osećam se sjajno. Održaćemo sjajan sastanak i bićemo veoma uspešni", rekao je Tramp.

"Put dovde nije bio lak... Bilo je prepreka ali smo ih savladali kako bismo bili ovde", rekao je Kim.

Posle sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocenio da Samit u Singapuru predstavlja "uvod u mir", što je potvrdio i Tramp.

U izjavi novinarima, predsednik SAD je rekao da su razgovori prošli bolje nego što je iko očekivao i da sledi potpisivanje sporazuma.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво