Potvrda iz Vašingtona, Izraelci bombardovali položaje Iranaca u Siriji

Vazdušni napad na baze u sirijskoj provinciji Hama u nedelju, u kojima je navodno poginulo više od 20 iranskih boraca, izvele su izraelske snage, tvrde trojica američkih zvaničnika. Kako prenosi televizijska mreža En-Bi-Si njuz, iz Vašingtona ocenjuju da taj napad nagoveštava da je otvoreni sukob Izraela i Irana blizu.

Američki zvaničnici navode da je Izrael izveo napad u sirijskoj provinciji Hama avionima F-15, pošto je Teheran isporučio oružje u bazu u kojoj je stacionirana 47. iranska brigada, uključujući rakete zemlja–vazduh.

"Na listi potencijalnih sukoba širom sveta, konflikt između Izraela i Irana je trenutno na vrhu liste, upozoravaju za En-Bi-Si njuz neimenovani zvaničnici SAD.

Iranska poluzvanična agencija Tasnim odmah posle napada je poručila da su neosnovani izveštaji o tome da je iranska baza u Siriji pogođena raketama, navodeći da nijedan Iranac nije ubijen u napadima izvršenim na nekoliko vojnih baza u ruralnim područjima Hame i Alepa, preneo je Rojters

Britanska agencija je podsetila da je izraelska vojska više puta u aprilu gađala iranske položaje u Siriji. U prethodnom napadu na sirijsku vazduhoplovnu bazu ubijeno je sedam državljana Irana.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи