Napadača iz Toronta znali kao povučenog i bezopasnog

Dvadesetpetogodišnji napadač koji je kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta i tom prilikom usmrtio deset osoba, a povredio najmanje 15 osoba, nakon čega je uhapšen, identifikovan je kao Alek Minasian, student za kojeg kolege navode da ga znaju kao povučenog i bezopasnog.

"Nije bio društvena osoba, ali koliko se sećam, bio je u potpunosti bezopasan", rekla je Šerin Čami, njegova bivša koleginica iz odseka za osobe sa posebnim potrebama u srednjoj školi Tornlia, koju je završio.

Njegov drugi kolega koji je pohađao neke časove sa njim, Eri Blaf, opisao ga je u razgovoru za Si-Bi-Si takođe kao samotnjaka.

"Nikada ga nisam video sa prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u menzi", rekao je Blaf.

U kanadskom obrazovnom sistemu, termin "specijalne potrebe" odnosi se na osobe koje imaju poteškoće u učenju, bihevioralne poteškoće kao i fizičke nedostatke.

Zvaničnici su saopštili da on nije bio poznat policiji od ranije.

Njegovoj Fejsbuk stranici nije bilo moguće pristupiti putem sajta, ali prema verziji kojoj je bilo moguće pristupiti putem internet arhive, on je bio student koledža Seneka od 2011. do aprila 2018, a Tornlea školu je završio 2011. godine, dok je kao stručno znanje naveo softverski razvoj.

Prema postu iz septembra 2013. godine, Alek Minasian je počeo da radi u Centru za razvoj otvorene tehnologije na koledžu Seneka i objavljivao je informacije o svom napretku u razvoju softvera tu sve do marta 2014. godine.

Android prodavnica na Guglu, nudi aplikaciju za parking koju je napravio neko ko se zove Alek Minasian, navodi agencija.

Kako je američka agencija prethodno prenela, Minasian se nalazi u pritvoru, a očekuje se da se danas pojavi pred sudom, kada će biti objavljena i optužnica protiv njega.

Rojters navodi da se i dalje ne zna da li je uletanje u ljude izvedeno namerno ili se radilo o nesmotrenosti vozača.

Jedan od svedoka napada kombijem, rekao je da vozač nije delovao kao da se trudi da se zaustavi.

"Da je bila nezgoda, on bi se zaustavio. Međutim ta osoba je samo nastavila da vozi po trotoaru. Mogao je da se zaustavi", rekao je svedok Piter Kang za Si-Ti-Vi njuz.

AP je preneo izjavu jednog od policajaca sa mesta incidenta, koji se desio u popodnevnim satima po lokalnom vremenu u ponedeljak, da se još ne zna zašto je kombi udario pešake.

Kako britanska agencija prenosi, na video snimku koji je emitovao Si-Bi-Si, vidi se muškarac koji je uperio predmet ka policajcu koji viče na njega da legne, dok on njemu ponavlja "ubij me".

Policija je objavila da je iznajmljeni beli kombi firme "Rajder", pešake udario na raskrsnici ulice Jongi i Avenije Finč, a na televizijskim snimcima bilo je prikazano ukazivanje pomoći povređenima koji su ležali na trotoaru.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се