Комбијем улетео међу пешаке у Торонту, десет мртвих

Најмање десет особа је погинуло, а 16 рањено када је возач комбијем улетео у групу пешака, у северном делу Торонта, а потом побегао са места инцидента. Нападач ухапшен.

Канадска полиција пронашла је и ухапсила возача, али заменик шефа полиције у Торонту Питер Јуен није могао да каже шта би могао да буде узрок или мотив инцидента. 

Ројтерс наводи да је полиција првобитно саопштила да је повређено до 10 особа, али је потом објавила да није јасно колико је људи тачно повређено нити је познат степен њихових повреда. 

Неименовани очевидац је за Ројтерс изјавио да је видео најмање два тела на месту инцидента.

Наводи се и да је локална болница "Санибрук" путем Твитера саопштила да је примила најмање седам повређених.

Ројтерс наводи да се и даље не зна да ли је улетање у људе изведено намерно или се радило о несмотрености возача.

АП је пренео изјаву једног од полицајаца са места инцидента, који се десио у поподневним сатима по локалном времену, да се још не зна зашто је комби ударио пешаке.

Лист из Торонта Глоуб енд мејл пренео је да је возач возилом након улетања у људе побегао са места инцидента и да за сада није познат степен озледа повређених.

Полиција је објавила да је бели комби ударио пешаке раскрсници улице Јонги и Авеније Финч, а на телевизијским снимцима приказано је указивање помоћи повређенима који леже на тротоару.

Полиција је затворила ту раскрсницу, а обустављена је и метро линија која пролази кроз то подручје.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара