"PVO sistemi ruske proizvodnje bili efikasni u Siriji"

Ruska vojska saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje bili vrlo efikasni u presretanju raketa koje su lansirale SAD, Velika Britanija i Francuska u petak veče.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov saopštio je da su sirijske snage koristile sistem protivvazdušne odbrane "pancir S-1" ruske proizvodnje tokom napada zapadnih zemalja na Siriju, prenosi AP.

General kaže da su sirijske snage ispalile 112 raketa i oborile 71 od 103 rakete koje su ušle u vazdušni prostor Sirije.

Pentagon je ranije saopštio da nijedna raketa zapadnih zemalja nije oborena iznad Sirije.

broj komentara 16 pošalji komentar
(četvrtak, 19. apr 2018, 12:49) - anonymous [neregistrovani]

Ne budite sigurni!

Ovo bombardovanje Sirije je bilo samo proba! Niste valjda toliko naivni da mislite da su americke rakete toliko neprecizne??? Pobogu, pa nisu oni trecerazredna zemlja...

(četvrtak, 19. apr 2018, 12:27) - Laki [neregistrovani]

Pa i nije realno

Lose si razumeo, nisu oni gadjali 3 objekta sa 100 raketa vec su gadjali 10ak i vise al su 3 pogodili, to im je ucinak...

(utorak, 17. apr 2018, 09:10) - anonymous [neregistrovani]

malo podataka

Za vrijeme bombardovanja SR Jugoslavije nato je lansirao oko 1.300 krstarećih raketa tomahavk. Znamo koliko dugo je bombardovanje trajalo (78 dana). Na Siriju je u svega par sati bačeno oko 100 takvih krstarećih raketa (ili oko 8% od ukupnog broja bačenih na SR Jugoslaviju) a gađana su samo tri objekta. Prosječno oko 33 raketa na jednu metu (jedan objekat). Zamislite samo kakvu bi štetu napravile 33 krstareće rakete bačene na samo jedan objekata.
Pokušavam da budem objektivan - za par sati oko 100 raketa u Siriji a na Jugoslaviju oko 1.300 u 78 dana. Dobro znamo posljedice bombardovanja Jugoslavije a vidjeli smo i snimke razaranja u Siriji. Oko 33 rakete na jedan objekata - meni ne djeluje realno.

(utorak, 17. apr 2018, 07:48) - Saša [neregistrovani]

Očigledno

Očigledan je dogovor između Rusije, SAD, Velike Britanije i Francuske. Sve tri tačno targetirane fabrike za proizvodnju hemiskih substrata za poljoprivredu su potpuno uništene...čak nije ni bilo odbrane. Apsolutno klasični vojni marketing uz minimalnu "kolateralnu štetu" i ništa više. Rusi se hvale svojim PVO sistemima i kako će nakon ovoga oni "dati" čak i S-300 nekim zemljama, blagonaklonjeni Rusiji, naravno za novac, a NATO plaši svet uz pretnju "ili postanite članovi NATO saveza i plaćajte članarinu (reket) od 2% bruto nacionalnog dohotka ili vas može snaći bombardovanje poput onog na SR Jugoslaviju, Irak, Siriju...". Klasični marketing i ništa više. UN su postale veliki cirkus i više ne postoje. Bolje je sve delegacije pri UN-u da se vrate kući i ne troše badava novac svojih naroda.

(utorak, 17. apr 2018, 07:09) - anonymous [neregistrovani]

EPP

Da nemaju mozda neki dokaz za ovu EPP (ekonomosko-propagandnu poruku)?

(utorak, 17. apr 2018, 06:19) - anonymous [neregistrovani]

Volio bih

da im je Seve i jedna oborena,ali vidi se da su neke ipak stigle do ciljao da su napravile dosta štete .Za neke zaključke trebalo bi vise informacija sa terena.

(utorak, 17. apr 2018, 04:52) - anonymous Pero iz Svedske [neregistrovani]

Super Sila ??

Kazu DA S.A.D.su Super sila ma,,jok Osim uVietnamu
tamo su bili sami i kapiturilali 75g.U Iraku u Jugoslaviju
u Libiju i u Siriju napali su u grupu NATOp.Ja vidim samo
slabost"kukavicluk"....Pero

(utorak, 17. apr 2018, 02:05) - anonymous [neregistrovani]

los rezultat

ako ti na 103 rakete prodju 22 i pogode ciljeve (103-71=22) onda je to los rezultat jer znaci da na 500 ispaljenih raketa oko 100 pogadjaju ciljeve sto je i dovoljno da maloj zemlji kao sto je sirija unisti skoro sve vitalne Objekte.
dobra PVO sme najvise 5 od 103 da propusti.....
znaci zemljama velicine sirije,srbije itd je potrebno 4 x S300 , 15 BUK i oko 30 pancira da bi bile sigurne u odbrani a posto nije dovoljno da se samo branis vec moras protivnika i da napadas tj da ga oteras sto dalje od tvoje zemlje ,treba ti oko 40 dobrih aviona 4+ generacije i rakete dometa bar do 1500km.
Znaci da male zemlje (ispod 30mil stanovnika i dobre privrede) nikada nemogu biti sigurne jer jednostavno nemaju novca za to.

(utorak, 17. apr 2018, 01:47) - anonymous [neregistrovani]

Tajna

Mislim da lažu i jedni i drugi. Jedino narod Sirije (oni za i oni protiv Asada) pate. Koliko su samo glava odsekli oni fanatici da ne govorimo o drugim užasima. Po meni Hillary Clinton snosi odgovornost za 'Arapsko proleće' kao i Bush za rat u Iraku. Ali njima ni dlaka s glave ne fali.

(utorak, 17. apr 2018, 00:59) - anonymous [neregistrovani]

Smrt Fasizmu

Sloboda Siriji i svim narodima sveta koje zapad ugrozava