U Hagu na dnevnom redu slučaj Skripalj

U Hagu je u toku vanredna sednica Organizacije za zabranu hemijskog oružja iza zatvorenih vrata na zahtev Rusije zbog napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja. Rusija je saopštila da će zatražiti od Britanije da iznese dokaze koje ima o napadu na Skripalja i njegovu ćerku Juliju, prenosi "Rojters". Britanska delegacija odbacuje ruski predlog za zajedničku istragu. Saopštenje Rusije podržalo je 14 zemalja, saopštila je ruska misija u Hagu.

Saopštenje Rusije u vezi s trovanjem bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije podržalo je 14 zemalja pred Organizacijom za zabranu hemijskog oružja (OZHO), saopštila je ruska misija u Hagu, gde je sastanak te organizacije.

"Verujemo da je ključno da se ovaj problem reši unutar pravnog okvira i uz korišćenje čitavog potencijala Konvencije za hemijsko oružje", saopštila je ruska misija, čiji je predstavnik u OZHO Aleksandar Šulgin rekao za Tas da Moskva planira da iznese civilizovane predloge za istragu trovanja Skripaljevih. 

Nešto ranije, Rusija je saopštila da će zatražiti od Britanije da iznese dokaze koje ima o napadu na Skripalja i njegovu kćerku Juliju, preneo je Rojters.

Sednica Organizacije za zabranu hemijskog oružja počela je jutros. Rusija mora da sarađuje sa Organizacijom za zabranu hemijskog oružja u istrazi o trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, saopštila je Evropska unija.

Imperativ je da Ruska federacija odgovori britanskoj vladi na legitimna pitanja, počne da sarađuje i iznese sve informacije Organizacije za zabranu hemijskog oružja, stoji u saopštenju EU pročitanom na sednici.

Britanska delegacija u toj organizaciji odbacila je ranije ruski predlog za zajedničku britansko-rusku istragu o trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja.

"To je diverziona taktika, napravljana da se novim dezinformacijama izbegnu pitanja na koja ruske vlasti moraju da odgovore", navedeno je na tviter nalogu britanske delegacije, koji je predlog nazvao "perverznim".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво