Putin: Očekujem da se sutra stavi tačka na "slučaj Skripalj"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u Ankari da očekuje da će sutra na sednici Izvršnog odbora Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja biti stavljena tačka na "slučaj Skripalj".

"Želim da vas informišem, iako smo već govorili o tome. Sutra sazivamo sednicu Izvršnog odbora Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja kako bismo rešili tu situaciju na pravi način. Nadam se da će tokom te diskusije biti stavljena tačka na događaj", rekao je Vladimir Putin, prenosi Sputnjik.

Putin je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, dodao da postoji u svetu postoji oko 20 zemalja gde supstanca koja izaziva neuroparalizu može da se proizvede.

Napomenuo je da je upoznat sa izjavom šefa britanskog istraživačkog vojnog centra Gerija Ejtkenheda koji je rekao da ta ustanova nije mogla da utvrdi gde je nervni agens kojim je otrovan Skripalj proizveden, prenosi Rojters.

"Oni ne mogu da identifikuju državu porekla niti mogu reći da je supstanca proizvedena u Rusiji. U vezi s tim, izaziva iznenađenje brzina sa kojim je pokrenuta antiruska kampanja", rekao je ruski predsednik.

Putin je naglasio da Rusija želi da učestvuje u istrazi trovanja Skripalja.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво