Британски истраживач: Нисмо утврдили да ли је Скрипаљ отрован агенсом из Русије

Шеф британског војноистраживачког центра Гери Ејткенхед данас је изјавио да та установа не може још да каже да ли је нервни агенс којим је прошлог месеца отрован руски двоструки агент произведен у Русији.

"Ми смо идентификовали агенс као новичок, и то је нервни агенс какав користи војска", рекао је Ејткенхед, преноси Скај њуз.

"Ми нисмо идентификовали прецизан извор, али смо проследили научне информације влади, која је онда искористила још неке изворе како би коначно саставила закључке", додао је Ејткенхед.

Потврдио је да је за такву супстанцу потребан "изузетно софистициран метод како би се произвела, нешто што може само државни актер", преноси Ројтерс.

Додао је да Центар наставља да сакупља додатне информације како би дошао до сазнања о извору производње агенса.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара