Francuska, preminuo policajac koji se ponudio da zameni taoce

Policajac koji se ponudio da zameni taoca u jučerašnjem terorističkom napadu u supermarketu na jugozapadu Francuske, preminuo je od zadobijenih povreda, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

"Umro je za svoju zemlju. Francuska nikada neće zaboraviti njegov heroizam, hrabrost i žrtvu", napisao je Kolomb na Tviteru, navodeći da je ime poginulog žandarma Arno Beltram, prenosi Rojters.

Bio je teško ranjen u pucnjavi u supermarketu u gradu Treb u napadu u kojem je poginulo troje ljudi, a 16 povređeno.

Ministar Kolomb je juče rekao da se policajac "dobrovoljno ponudio da zameni mesto sa jednim taocem" u supermarketu u gradu Treb i da je tokom incidenta povređen.

Taj policajac je potom uspeo da ostavi svoj telefon uključen i tako uspostavio kontakt sa policajcima ispred supermarketa tokom talačke krize, prenosi AP.

Kolomb je rekao da su specijalne francuske snage upale u market i ubili napadača pošto su čuli pucnje unutra. On nije naveo kako je i kada povređen policajac zamenio taoca.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg sitnog kriminalca Reduana Lakdima koji se smatrao radikalizovanim i da je bio pod policijskim nadzorom.

Kolomb je rekao da je Lakdim delovao samostalno.

Rojters je preneo da je Islamska država putem saopštenja objavljenog na internetu preuzela odgovornost za ubistvo troje ljudi u francuskim gradovima Karkason i Treb, ne dajući dokaze za tu tvrdnju.

Francuska policija uhapsila je sinoć ženu koja je bila bliska sa napadačem.

Tužilac Fransoa Molen koji vodi istragu rekao je da je napadač Reduan Lakdim, rođen u Maroku, bio poznat bezbednosnim službama zbog veza sa radikalnim islamom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво