Pentagon: SAD podržavaju pravo Izraela da se brani od pretnji

Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju pravo Izraela da se brani od pretnji, izjavio je portparol Pentagona nakon što je Izrael saopštio da je pogodio 12 iranskih i sirijskih meta u Siriji, uključujući sirijske sisteme vazdušne odbrane.

"Američki Stejt department nije učestvovao u toj vojnoj operaciji. Izrael je naš najbliži bezbednosni partner u regionu i u potpunosti podržavamo prirodno pravo Izraela da se brani od pretnji po svoju teritoriju i svoj narod", istakao je portparol Pentagona Adrijan Rankajn Galovej, prenosi Rojters.

Izrael je vazdušne udare izveo nakon što je protiavionskom vatrom oboren izraelski vojni avion F-16 pri povratku iz bombaškog napada na iranske položaje u Siriji.

"Delimo zabrinutost mnogih u regionu zbog destabilizujućih aktivnosti Irana koje ugrožavaju međunarodni mir i bezbednost i tražimo veću međunarodnu rešenost u suprotstavljanju štetnim aktivnostima Irana", rekao je portparol Pentagona.

Izraelska vojska je prethodno saopštila da je oborila iranski dron nakon što je ta bespilotna letelica ušla u izraelski vazdušni prostor i da je uništila iranski objekat u Siriji sa kojeg je dron lansiran.

U međuvremenu, Izrael je pozvao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da osudi Iran zbog slanja drona na izraelsku teritoriju.

"Sva naša upozorenja u vezi sa Iranom pokazala su se kao ispravna. Nećemo tolerisati nikakvo kršenje našeg suvereniteta", izjavio je ambasador Izraela u UN Deni Danon, prenosi AP.

Danon je pozvao Savet bezbednosti da osudi postupak Irana i "odmah okonča iranske provokacije".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи