Rusija: Trampove optužbe o pomaganju Severnoj Koreji neosnovane

Optužbe američkog predsednika Donalda Trampa da krši sankcije UN prema Severnoj Koreji Rusija smatra kao apsolutno neosnovane, rekao je neimenovani izvor ruskog ministarstva spoljnih poslova, a prenela agencija "Interfaks".

Donald Tramp je u intervjuu za Rojters juče rekao da Rusija pomaže Severnoj Koreji da izbegne međunarodne sankcije i verovatno pomaže Pjongjangu da se snabde onime što je Kina prestala da mu isporučuje.

"Rusija nam uopšte ne pomaže kad je reč o Severnoj Koreji. Ono što nam Kina pomogne, Rusija to podrije. Drugim rečima, Rusija nadoknađuje Severnoj Koreji ono što Kina uradi", rekao je Tramp Rojtersu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 18. jan 2018, 13:23)
Воронцов [neregistrovani]

Трамп нема доказе

То и не би било лоше да Русија испоручује нафту С. Кореји али зато нема доказа. Суштина је да Трампу није јасно како то да не делују његове санкције, како то да С. Кореја не преклиње САД за милостињу већ и даље функционишу и иду својим путем. Зато Трамп тражи разлоге да оправда своје неуспехе.

(četvrtak, 18. jan 2018, 12:50)
глас разума [neregistrovani]

Америчко неразумевање ситуације

Када половини света уведете којекакве санкције, онда сте заправо ви сами под санкцијама, а они од вас санкционисани ће веома лепо међусобно сарађивати. Али то је ваљда нека природна казна за толику бахатост и политику санкционисања сваког ко вам се на неки начин не допадне...

(četvrtak, 18. jan 2018, 12:41)
anonymous [neregistrovani]

Pa i Rusija je pod "sankcijama", šta hoće?

...Države pod "sankcijama" moraju međusobno da se pomažu.