Formiran tim stručnjaka EU za borbu protiv lažnih vesti

Evropska unija formirala je grupu stručnjaka, s ciljem da pomogne u otkrivanju lažnih vesti i da predlaže načine otklanjanja problema.

Tim od 39 stručnjaka, koji je imao danas svoj prvi sastanak, treba da utvrdi koliko je veliki problem, ko bi trebalo da se bori protiv lažnih vesti i na koji način, prenela je agencija AP.

Evropska komesarka zadužena za digitalno društvo Marija Gabrijel rekla je da "lažne vesti šire se na zabrinjavajućem nivou. One prete reputaciji medija i dobrobiti naših demokratija".

Pre nekoliko dana, francuski predsednik Emanuel Makron predložio je donošenje zakona kojim bi se sprečilo širenje lažnih informacija u vreme izbornih kampanja.

U timu stručnjaka su novinari i akademici, koji će svoje preporuke predati Evropskoj komisiji pre kraja aprila, navela je američka agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво