Kalifornija, 17 stradalih u klizištima

U klizištima koja su posle zimske oluje pogodila Kaliforniju poginulo je najmanje 17 osoba, a zvaničnici su saopštili da je najmlađa žrtva imala tri godine, a najstarija 89 godina.

Prema najnovijim podacima, 43 osobe se vode kao nestale. Najstarija žrtva klizišta je Džim Mičel, koji je samo dan ranije proslavio 89. rođenan. U klizištima je poginula i njegova supruga Alis sa kojom je u braku bio više od pet decenija.

AP prenosi da je u klizištima poginulo četvoro dece, a da je najmlađa žrtva trogodišnja Kejli Benitez. Ostalo troje dece je imalo šest, 10 i 12 godna.

Navodi se i da je 14 plaža u oblasti Santa Barbara zatvoreno za kupače zbog zagađenja koje su izazvale poplave.

Zdravstveni zvaničnici su upozorili da je nivo bakterija u okeanu iznad prosečnih vrednosti. Građanima je poručeno da mogu da se šetaju po pesku, ali im je savetovano da ne ulaze u vodu.

Prema ranijim podacima, u Santa Barbari je uništeno 100 porodičnih kuća.

Prva velika oluja ove sezone donela je većem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kišne padavine zabeležene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoće s jakim vetrovima mogao da donese Los Anđelesu veću količinu kiše nego što je ukupno palo u proteklih deset meseci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво