Napadač u Teksasu bivši pripadnik oružanih snaga SAD

Najmanje 26 osoba je ubijeno, a više od 20 ranjeno u jučerašnjem napadu u crkvi u Teksasu. Napadač je identifikovan: Devin Keli, bivši pripadnik američkog ratnog vazduhoplovstva. Nije zabeleženo da je povezan s nekom terorističkom grupom.

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u naselju u blizini San Antonija, tokom mise. Najmanje 26 osoba je ubijeno, a više od 20 ranjeno.

Žrtve su starosti od pet do 72 godine, a među njima je i 14-godišnja ćerka sveštenika.  

Napadač je identifikovan, to je 26-godišnji Devin Patrik Keli, bivši pripadnik američkog ratnog vazduhoplovstva.

Nije zabeleženo da je povezan s nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga njegovih objava na društvenim mrežama.

On je u aprilu 2016. legalno kupio oružje kojim je izveo napad.

Od 2010. bio je pripadnik američkih vazduhoplovnih snaga u logističkoj bazi u Nju Meksiku, a 2012. je izveden pred vojni sud zbog napada na suprugu i dete.

Nakon godinu dana zatvora, 2014. je zbog lošeg ponašanja otpušten iz vojske i smanjen mu je čin.

Motivi napada su za sada nepoznati. FBI i policijski organi smatraju da nije reč o terorizmu već o osobi sa mentalnim poremećajem.

Inače, on je do crkve vozio 70 kilometara od svog mesta boravka. Policija će danas pretražiti njegovu kuću i razgovarati sa ljudima koji su bili u neposrednom kontaktu sa njim.

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas saučešće predsedniku SAD Donaldu Trampu.

"Molim Vas, primite moje saučešće povodom tragedije koja se desila u Teksasu. Teško je zamisliti okrutniji i ciničniji zločin od ubijanja ljudi tokom službe u crkvi", piše u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво