Severna Koreja testirala još jedan projektil iznad Japana

Severna Koreja ispalila je još jedan projektil iz okoline Pjongjanga. Amerikanci i Južnokorejci analiziraju podatke o ovoj probi. Japan tvrdi da je raketa preletela ostrvo Hokaido a potom se srušila u Tihi okean.

Južnokorejski savet za nacionalnu bezbednost održao je hitnu sednicu nedugo pošto je objavljena vest o novom raketnom testu režima u Pjongjangu.

Japanska televizija NHK je objavila da je za projektil preleteo ostrvo Hokaido i srušio se u Tihi okean, oko 2.000 kilometara istočno od obala Japana.

Raketa je lansirana dan pošto je Pjongjang zapretio da će "potopiti" Japan i doneti Americi "pepeo i mrak" zbog podrške novom paketu sankcija Saveta bezbednosti UN protiv Severne Koreje.

Prošli test projektila, Pjongjang je izveo krajem avgusta, kada je severnokorejska raketa takođe preletela Hokaidu pre nego što se srušila u okean.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво