Ubica poslao imejl dva sata pre napada u bolnici u Bronsku

"Njujork dejli njuz" objavio je danas da je primio imejl od bivšeg lekara u bolnici u Bronksu Henrija Beloa dva sata pre nego što je on otvorio vatru u toj bolnici, kada je ubio jednu, a ranio šest osoba.

Prema navodima Njujork dejli njuza, Belo je okrivio drugog lekara jer mu je uskratio šansu da dobije mogućnost da se bavi medicinom, a bolnicu smatra krivom zbog prekida saradnje pre dve godine.

Belo je otišao u petak u bolnicu u Bronsku sa jurišnom puškom "AM-15", koju je sakrio ispod belog labaratorijskog mantila, i počeo da puca u odeljenju u kojem je nekada bio zaposlen. Posle toga je izvršio samoubistvo.

Kako navodi AP, detektivi pokušavaju da utvrde šta je podstaklo Beloa da "pukne" dve godine nakon što je dobio otkaz.

Oni, takođe, istražuju da li je tražio određenu osobu kada se popeo na 16. sprat i počeo da puca.

Prema navodima policijskog komesara Džejmsa Onila, on je pre nego što su ga policajci pronašli mrtvog dok su pretraživali zgradu, pokušao da se zapali, preneo je ranije Rojters.

U pucnjavi je poginula jedna doktorka, a od šestoro povređenih, pet je ozbiljno povređeno, među kojima je jedna osoba pogođena u nogu, rekao je Onil.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da je ovo izolovan incident vezan za radno mesto i da nije teroristički akt.

Njujork tajms i Njujork dejli njuz su izvestili, pozivajući se na neimenovane izvore, da je Belo sam dao otkaz jer nije želeo da se suoči sa time da otkaz dobije od bolnice zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара