Пуцњава у њујоршкој болници, двоје мртвих

Бивши лекар у болници у Бронксу убио је једну жену, а ранио шест особа, пре него што је одузео себи живот, саопштили су званичници.

Према наводима полицијског комесара Џејмса Онила, он је пре него што су га полицајци пронашли мртвог док су претраживали зграду, покушао да се запали, пренео је Ројтерс.

У пуцњави је погинула једна докторка, а од шесторо повређених, пет је озбиљно повређено, међу којима је једна особа погођена у ногу, рекао је Онил.

Градоналчелник Њујорка Бил де Блазио рекао је да је ово изолован инцидент везан за радно место и да није терористички акт. 

Локални медији су пренели да је 35-годишњи мушкарац у белом мантилу из пушке испалио више хитаца на осмом, шеснаестом и седамнаестом спрату, а да се део медицинског особља закључао у болничким собама.

Полицајци су одмах опколили зграду и од спрата до спрата трагали за нападачем. Он је пронађен мртав, а како је за АП рекао један од припадника полиције, највероватније је реч о самоубиству.

Идентификован је као доктор Хенри Белоа.

Како је рекао председник општине Бронкс Рубен Диаз, доктор Бело је добио отказ у болници.

"Њујорк тајмс" и "Њујорк дејли њуз" су известили, позивајући се на неименоване изворе, да је Бело сам дао отказ јер није желео да се суочи са тиме да отказ добије од болнице због оптужби за сексуално узнемиравање.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије