"Katar ervejz" uzvraća udarac

Dan nakon što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli diplomatske odnose sa Katarom, avio-kompanija "Katar ervejz" saopštila je da je kao uzvratnu meru na neodređeno vreme obustavila sve letove za te zemlje.

Katarska kompanija navela je da je obustavila sve letove za Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), Bahrein i Egipat i da će ta mera "biti na snazi do daljeg".

Avio-kompanije te četiri zemlje u ponedeljak su obustavile sve letove za Katar.

"Katar ervejz" je dodao da će svim putnicima vratiti novac za karte ili će im rezervisati letove za druge destinacije.

Saudijska Arabija je u međuvremenu ukinula dozvolu za rad "Katar ervejzu" i zatražila od tog katarskog avio-prevoznika da zatvori svoju kancelariju u Rijadu u roku od 48 sati, izvestili su državni mediji, prenoi Tanjug.

U saopštenju, koje je prenela državna novinska agencija SPA, zatraženo je od svih putnika koji su kupili karte za "Katar ervejz" da pogledaju vebsajt tog avio-prevoznika ili kontaktriaju putničku agenciju preko koje su kupili karte radi povraćaja novca, preneo je AFP.

Prekid diplomatskih odnosa odnosi se i na ekonomske mere, kao i zatvaranje kopnene, pomorske i vazduhoplovne granice tih zemalja sa Katarom, koji je optužen za podršku terorizmu.

To je najteža diplomatska kriza koja je zahvatila Bliski istok u poslednjih nekoliko godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи