Iran: Morskim putem ćemo dovoziti hranu u Katar

Iranski zvaničnici su saopštili da će ta zemlja izvoziti hranu u Katar morskim putem, jer su Saudijska Arabija i tri druge nacije presekle diplomatske veze sa Katarom, optužujući tu naftom bogatu zemlju da podržava terorizam.

Poluzvanična iranska agencija Fars citirala je šefa Unije izvoznika poljoprivrednih proizvoda Rezu Nuranija, koji je kazao da brodovi poslati iz Irana mogu za 12 sati da stignu do Katara, prenosi AP.

Kako se navodi, Katar se oslanja na uvoz hrane koja kamionima stiže preko granice sa Saudijskom Arabijom, a televizija Al Džazira je izvestila da su se na toj granici već formirali kamioni sa hranom, kojima je onemogućeno da uđu u zemlju.

Nešto ranije, Iran je saopštio da povećane tenzije među zemljama Persijskog zaliva ugrožavaju interese svih u regionu i pozvao na "političke i mirovne metode" u rešavanju krize.

Iranski ministar spoljnih poslova Bahram Gasemi pozvao je na "jasan i eksplicitan dijalog", objavljeno je na veb-stranici Ministarstva.

Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i Egipat presekli su diplomatske veze sa Katarom, optužujući ga da podržava regionalne terorističke grupe.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво