Severna Koreja čestitala pobedu Makronu

Predsednik skupštine Severne Koreje Kim Jong Nam čestitao je Emanuelu Makronu pobedu na predsedničkim izborima u Francuskoj izražavajući nadu da će novi predsednik promovisati "razvoj i prosperitet", javila je agencija KCNA.

Kim Jong Nam je Emanuelu Makronu poželo da "uspe u poslu u cilju razvoja i prosperiteta Francuske", ističući da bi razvoj bilateralnih odnosa bio od interesa za oba naroda.

Francuska nema zvanične diplomatske odnose sa Severnom Korejom koja raspolaže nuklearnim oružjem.

Tenzije Severne Koreje sa međunarodnom zajednicom su sve veće poslednjih nedelja, posle najave Pjongjanga da želi da nastavi svoj nuklearni program.

Severnoj Koreji su uvedene sankcije zbog nuklearnih i balističkih proba koje su ranijim rezolucijama Savet bezbednosti UN zabranjene toj zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво