Читај ми!

Амерички конгрес усвојио нове санкције Северној Кореји

Амерички конгрес усвојио је нове санкције Северној Кореји реагујући на њено четврто тестирање нуклеарног оружја, саопштено је у Вашингтону.

Представнички дом Конгреса усвојио је нацрт закона о новим санкцијама с 408 гласова.

Сенат је у четвртак једногласно усвојио текст закона о увођењу санкција за све особе или предузећа који подржавају власти у Пјонгјангу у набавци и производњи оружја за масовно уништавање.

Сенатори Тед Круз и Марко Рубио, страначки кандидати за председничке изборе, прекинули су предизборну кампању како би дошли на гласање у Сенату.

"Тај диктаторски режим треба да схвати да мора да сноси последице за своја дела", изјавио је председник Представничког дома Пол Рајан.

Северна Кореја саопштила је 7. фебруара да је успешно лансирала посматрачки сателит уз помоћ ракете дугог домета. Та најава је изазвала бројне међународне осуде јер се то догодило месец дана након што је Пјонгјанг навео да је извео прву пробу хидрогенске бомбе која је много снажнија од атомске бомбе.

Северна Кореја спровела је три атомске пробе које користе нуклеарну фисију, 2006, 2009. и 2013. године. Због тих проба, тој земљи су уведене међународне санкције.

Ранијим резолуцијама УН Северној Кореји је наложено да обустави све нуклеарне активности и програм производње балистичих ракета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи