Pentagon tvrdi da je ubijen vođa Islamske države u Avganistanu

U napadu vojske na položaje islamskih ekstremista prošlog meseca u Avganistanu poginuo je Abdul Hasib Logari, vođa Islamske države, saopštio je Pentagon.

Sumnjalo se da je Abdul Hasib Logari poginuo 27. aprila u napadu na bazu u Nangarharu u istočnom Avganistanu, ali zvaničnici tada to nisu mogli da potvrde.

Logari je bio jedan od visoko rangiranih vođa Islamske države u Avganistanu koji je poginuo u napadima avganistanskih specijalnih snaga u partnerstvu sa vojskom SAD, saopštio je Pentagon.

Komandant vojske SAD u Avganistanu Džon Nikolson izjavio je da je Logari drugi vođa Islamske države ubijen u toj zemlji u poslednjih devet meseci.

Izjavio je da su ekstremisti "otpočeli varvarsku kampanju smrti, mučenja i nasilja Avganistanaca, posebno onih u južnom Nangaharu".

Logari je rukovodio napadom na vojnu bolnicu u Kabulu, u kojoj je 8. marta nastradalo više od 100 ljudi, navodi Pentagon. Tada su avganistanske i američke snage otpočele protivofanzivu u provinciji.

"Pozdravljam veliku veštinu i hrabrost koju su prikazali naši avganistanski partneri. Ova borba jača našu rešenost da Avganistan oslobodimo od ovih terorista i donesemo mir i stabilnost ovoj velikoj zemlji. Bilo koji član Islamske države koji dođe u Avganistan, doživeće istu sudbinu", rekao je Nikolson.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво