EK: Drugi krug u Francuskoj – izbor za ili protiv EU

Glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, u koji su ušli Emanuel Makron i Marin le Pen, biće izbor između odbrane Evropske unije ili njenog uništenja, saopštio je portparol Evropske komisije Margaritis Shinas.

"U pitanju je izbor od izuzetne važnosti", naveo je Shinas, dodajući da Makron predstavlja proevropske vrednosti, dok se Le Penova zalaže za razaranje Unije, preneo je AP.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je sinoć Makronu na kvalifikaciji za drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj i poželeo mu sve najbolje u odlučujućem nadmetanju 7. maja s liderkom krajnje desnice Marin Le Pen.

Centristički kandidat Emanuel Makron i liderka ultradesnice Marin le Pen osvojili su najviše glasova u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj i kvalifikovali su se za drugi krug koji će se održati 7. maja, pokazali su konačni rezultati koje je saopšilo francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. apr 2017, 16:19) - anonymous [neregistrovani]

To nije izbor za ili protiv EU

Vec za suverenu Francusku, ciji je narod glasao protiv prebacivanja nadleznosti Briselu. I kog je Sarkozi prevario potpisuvsi Lisabonski sporazum. Francuska ce uvek biti za slobodnu ekonomsku uniju ali ne i za federalnu uniju, vodjenom Nemackom koja je kolonija SAD-a.