Bela kuća: Branićemo međunarodne vode od kineskog preuzimanja

Administracija novog američkog predsednika Donalda Trampa poručila je da će SAD sprečiti Kinu od preuzimanja teritorije u međunarodnim vodama, prenosi "Rojters".

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je na brifingu za novinare da će Sjedinjene Američke Države braniti teritorije u međunarodnim vodama.

"Mislim da će SAD osigurati tamo zaštitu naših nacionalnih interesa. Ukoliko su ta ostrva zaista u međunarodnim vodama i nisu deo same Kine, onda je odgovor potvrdan. Mi ćemo sigurno braniti međunarodne teritorije od toga da ih preuzme neka zemlja", naveo je Spajser.

Rojters navodi da je Spajser odgovarao na pitanja da li se Tramp slaže sa komentarima Reksa Tilersona, kojeg je nominovao za novog državnog sekretara SAD, i koji je prošle nedelje izjavio da Kini ne bi trenalo dozvoliti pristup ostrvima koje gradi u područjima Južnog kineskog mora oko kojih se spori sa drugim zemljama.

AP podseća da je Tramp "ustalasao perje" sa Kinom nedugo nakon pobede na izborima u novembru, razgovorom sa liderkom Tajvana i prekidom dugogodišnje tradicije održavanja nezvaničnih odnosa s ovim ostrvom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи