Novi napad na Ambasadu Rusije u Siriji

Novi minobacački napad izveden jes na Ambasadu Rusije u Damsku, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, jedna granata je eksplodirala u dvorištu Ambasade i izazvala "beznačajnu materijalnu štetu".

Ovo je drugi minobacački napad na Ambasadu u poslednja dva dana. U sredu su pale dve granate, ali jedna nije eksplodirala.

Rusija je glavni saveznik sirijskog predsednika Bašara el Asada koji se od 2011. godine bori sa pobunjenicima, podseća agencija AP.

Portparolka ruskog Ministarsva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u Moskvi da je minobacačka granata, ispaljena iz pobunjeničke četvrti Damaska, pale nedaleko od ulaza u konzulat.

Zaharova je napad povezala sa postizanjem primirja na teritoriji cele Sirije, koje je danas objavio ruski predsednik Vladimir Putin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара