Pronađeni samo delovi ruskog aviona, identifikuju se žrtve

Ronioci su pronašli veće delove aviona Tu-154, koji se sa 92 putnika i članova posade srušio u Crno more, a ne trup letelice, kako je ranije saopšteno, preciziralo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. Počeo proces identifikacije žrtava.

Ministarstvo odbrane je istovremeno objavilo da je istražena celokupna površina mora u okolini mesta gde je pao avion.

Navode da je oblast potrage podeljena u 15 delova, a morskog dna u sedam, prenela je agencija Tas.

Delovi aviona su raštrkani na morskom dnu u radijusu od 500 metara, a ronioci su na dnu mora pronašli i dva dela kontrolnog mehanizma aviona.

U operaciji učestvuje 45 čamaca, 12 aviona, 10 helikoptera i tri drona.

Izvršena je i prva identifikacija žrtve avionske nesreće, izjavio je izvor blizak medicinskim krugovima u Moskvi, prenosi Tas.

"U Moskvu je jutros stigao prvi avion sa telima poginulih i proces identifikacije je počeo", rekao je isti izvor, ne navodeći ime identifikovane žrtve.

Prema njegovim rečima, kao pomoć porodicama nastradalih angažovani su timovi psihologa i lekara.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je prethodno da istraga o uzroku pada putničkog aviona Tu-154 ide u četiri pravca, ali da nema dokaza da bi teroristički napad ili sabotaža mogli biti jedan od uzroka.

"Četiri glavne verzije su da je avion pogodio neki strani objekat, nekvalitetno gorivo koje je izazvalo gubitak pritiska i na kraju prekid rada motora, greška pilota i tehnički kvar aviona", naveo je FSB u saopštenju.

Ruski vojni avion se srušio juče ujutru u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 ljudi nije preživeo.

Među stradalima su i 64 člana čuvenog ansambla "Aleksandrov" i devet novinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво