Nemačka policija uhapsila pogrešnog, napadač još na slobodi

Uhapsili smo pogrešnog čoveka, rekao je visoki neimenovani službenik policije nemačkom dnevniku "Velt". U međuvremenu je, zbog nedostataka dokaza, privedeni Pakistanac pušten na slobodu.

Pakistanac osumnjičen za napad u Berlinu, u kom je stradalo 12 osoba, pušten je na slobodu jer tužilaštvo nema dovoljno dokaza protiv njega. 

"Osumnjičeni, koji je priveden zbog napada na berlinski božićni vašar 19. decembra, pušten je večeras na slobodu po nalogu saveznog tužioca", navodi se u saopštenju kancelarije nemačkog saveznog tužioca.

Nemačke vlasti su osumnjičenog identifikovale kao pakistanskog azilanta.

"Dosad sprovedni forenzički testovi nisu pružili dokaz da je osumnjičeni bio prisutan ukabini kamiona u vreme zločina", dodaje se u saopštenju.

Ranije danas, navedeno je da berlinska policija tokom istrage polazi od toga da uhapšeni Pakistanac nije bio vozač kamiona.

Podaci koje je dao osumnjičeni provereni su i pokazalo se da su bili tačni.

"Time smo u novoj situaciji. Pravi napadač je još naoružan i na slobodi i može naneti dalju štetu", naglašeno je Veltu iz policijskih krugova u Berlinu.

Prema „Veltu“, na odeći osumnjičenog nije pronađen trag krvi žrtve, tj. osobe na mestu suvozača, koja je pronađena mrtva sa prostrelnom ranom.

Jedan neimenovani policajac ističe da bi bilo logično da se na odeći osumnjičenog nalaze tragovi krvi ako je ubio vozača.

Nemački nedeljnik Špigel navodi da kod osumnjičenog nije pronađen ni trag baruta na rukama kao ni tragovi borbe do koje je moralo doći u kabini kamiona.

Ranije je Velt preneo da je osumnjičeni za napad na božićni vašar 23-godišnji Pakistanac koji je 11. februara ove godine prešao iz Austrije u Nemačku, a od 2. juna ima odobrenje za boravak.

Nemački mediji su preneli da je u Nemačku došao balkanskom izbegličkom rutom.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer naveo je da osumnjičeni negira krivicu i da nije bio ni u jednoj bazi terorista, kao i da za sada nema povezanosti sa Islamskom državom.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво