"Велт": Осумњичени Пакистанац имао одобрење за боравак

Немачки дневник "Велт" тврди да је осумњичени за напад на божићни вашар у Берлину 23-годишњи Пакистанац који је 11. фебруара ове године прешао из Аустрије у Немачку а од 2. јуна има одобрење боравка.

Лист наводи да се осумњичени зове Навид Б. и да је рођен 1. јануара 1993. у пакистанском Турбату. Раније су медији пренели да је у Немачку дошао балканском избегличком рутом

Према подацима Савезне криминалистичке службе (БКА), у које је "Велт" имао увид, Навид је у јуну добио одобрење за боравак, који му је омогућио останак у Немачкој, а у току је решавање молбе за добијање азила.

Осумњичени је поднео захтев за азил, али још није добио никакво решење, наводи "Велт".

У јучерашњем нападу камионом на божичну пијацу у центру града погинуло је према досадашњим информацијама 12, а повређено 48 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво