Erdogan: Slušaću turski narod, a ne "Hansa" ili "Džordža"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će, povodom odluke Evropskog parlamenta da zamrzne pregovore o članstvu sa Turskom, slušati turski narod, a ne "Hansa" ili "Džordža", aludirajući na dva česta evropska imena, prenosi AFP.

Redžep Tajip Erdogan je u govoru, koji je održao u Istanbulu, upitao da li je za dešavanja u Turskoj nadležan EP ili turska vlada, i dodao da svako treba da zna "gde mu je mesto".

Erdogan je kazao i da bi vanredno stanje u toj zemlji, uvedeno posle pokušaja državnog udara 15. jula, moglo biti produženo za još tri meseca, a nakon toga za još tri meseca.

"O tome odlučuju Vlada i parlament. Kakve veze ima EP sa tim?", upitao se Erdogan.

Turski predsednik je primetio i da je Francuska uvela vanredno stanje nakon terorističkog napada u novembru prošle godine i optužio EP da je licemeran.

"Da li ste svesni da pomažete i podržavate terorizam", rekao je Erdogan.

Vanredno stanje u Turskoj već je jednom produženo i ističe u januaru 2017. godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво