Odbijen El Čapov pokušaj da blokira izručenje u SAD

Meksički sud je odbio pokušaj narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana da blokira izručenje u SAD, saopštile su meksičke vlasti, a preneo AFP.

Iz kabineta državnog tužioca saopšteno je da je sud u Meksiko Sitiju doneo presudu protiv Guzmana, ali je jedan od njegovih advokata Andres Granados odmah nakon toga izjavio za AFP da će podneti žalbu višem sudu.

Agencija podseća da je ministarstvo spoljnih poslova Meksika u maju ove godine odobrilo izručenje šefa narko-kartela Sinaloa, ali su se El Čapovi advokati borili protiv te odluke na Okružnom sudu.

Meksički nacionalni komesar za bezbednost Renato Sales prošle nedelje je izjavio da se nada da će izručenje biti obavljeno u januaru ili februaru naredne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво