"Metju" izgubio status uragana, opasnost od poplava

Jedan od najsnažnijih uragana koji su pogodili SAD "Metju", odneo je najmanje 16 života u toj zemlji, ali je rano jutros oslabio na nivo posttropskog ciklona i krenuo da se pomera ka moru. Pet osoba se vodi kao nestalo u Severnoj Karolini.

Guverner Severne Karoline Pet Mekrori upozorio je danas da "oluja još nije gotova" za tu saveznu američku državu, navodeći da je najmanje sedam osoba stradalo u Severnoj Karolini.

Severna Karolina se suočava sa "ogromnim razaranjima" u periodu nakon oluje, rekao je Mekrori i pozvao vladu SAD da im pomogne.

AP ističe da su četiri osobe stradale u Floridi, a tri u Džordžiji.

"Metju" je krenuo da se pomera ka moru nakon što je doneo više od 30 centimetara kiše po metru kvadratnom u Severnoj Karolini, gde je izazvao poplave i "zarobio" građane u automobilima i do 160 kilometara u unutrašnjosti.

Više desetina građana, uključujući jednu ženu i dete, spaseno je iz svojih automobila nakon što su nagle poplave, opasne po život, iznenadile brojne građane Severne Karoline.

Centar oluje se u osam časova jutros po lokalnom vremenu preselio na oko 95 kilometara jugoistočno od obale Severne Karoline, krećući se ka moru.

Vetrovi su, međutim, i dalje imali jačinu uragana od 120 kilometara po času.

Meteorolozi predviđaju da bi u Severnoj Karolini i Virdžiniji moglo da padne još kiše i upozoravaju na poplave opasne po život u ponedeljak uveče.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво