Turska nastavila granatiranje ID u Siriji

Drugi dan zaredom Turske snage su granatirale položaje takozvane Islamske države na severu Sirije, nakon što su dve minobacačke granate sa sirijske teritorije pogodile turski pogranični grad, javlja turska televizija NTV, pozivajući se na vojne izvore.

Vojska je ispalila 40 granata na četiri cilja ID u Siriji, navodi ista televizija, a prenosi Rojters.

Dve minobacačke granate, koje su pogodile grad Karkamis, ali nisu dovele do žrtava, izgleda da su ispaljene tokom sukoba između sirijskih pobunjenika i ekstremista ID na severu Sirije, navodi agencija Anadolija.

Danas su tri granate ispaljene iz Sirije pogodile još jedan pogranični turski grad Kilis, koji se nalazi oko 80 kilometara zapadno od Karkamisa, posle čega je turska vojska uzvratila granatiranjem, objavila je televizija NTV koja se poziva na turske oružane snage.

Za sada se ne zna da li je u ovoj razmeni vatre bilo žrtava, navodi britanska agencija.

Karkamis se nalazi u blizini sirijskog grada Džarablusa, na koji sirijski pobunjenici koje Turska podržava pripremaju napad kako bi preuzeli nad njim kontrolu od ID, rekao je visoki pobunjenički zvaničnik, a Rojters ocenjuje da bi to pokopalo nade Kurda da će na tom području moći da se prošire.

Turska vojska počela je u ponedeljak u odvojenim akcijama da granatira položaje snaga sirijskih Kurda i Islamske države u pograničnim oblastima Sirije.

Kako je javila NTV televizija, kurdski položaji su granatirani u oblasti Manbidža, dok su na meti Turske bili i položaji ID kod Džarablusa.

Istovremeno, sirijski aktivisti su naveli da se u turskoj graničnoj oblasti Karkamis okupilo na stotine boraca sirijske opozicije koju podržava Ankara, koji se spremaju za napad na Džarablus.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво