Klintonova upozorava latinoameričke birače na Trampa

Kandidatkinja za predsedničku nominaciju Demokratske partije Hilari Klinton izjavila je da Donald Tramp želi da stvori "deportacijske snage da okupi milione ljudi", dok je kandidat Republikanske partije poželeo Latinoamerikancima srećan praznik fotografijom s meksičkim specijalitetom.

Podsetivši na stavove Trampa o imigracionoj politici, uključujući njegovo obećanje da će izgraditi zid duž granice s Meksikom, Hilari Klinton je poručila biračima da "najbolji način da to spreče jeste da osiguraju da se on nikad ne približi Beloj kući".

Klintonova je rekla da će se založiti za sveobuhvatnu reviziju imigracionih zakona i da će okončati "racije i privođenje" imigranata.

Kandidatkinja demokrata je govorila na događaju kojim je proslavljen praznik "Sinko de majo" (5. maj), kada američki Meksikanci obeležavaju pobedu nad francuskom vojskom u bici kod Puebla 1862. godine.

Proslavljajući meksički praznik, Tramp je na Tviteru i Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj jede meksički specijalitet "tako činija", uz koju je poželeo srećan praznik i napisao "Volim Latinoamerikance!".

Tramp ima slabu podršku među Latinoamerikancima.

Na početku izborne kampanje obećao je da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio "ubice i silovatelje" da dođu iz Meksika u SAD.

Verovatni kandidat republikanaca za predsednika SAD je na mitingu u četvrtak kritikovao Klintonovu zbog njenih ranijih komentara o industriji uglja, podrške trgovinskim sporazumima i humanitarne fondacije njene porodice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво