Nesreća na aeromitingu u Poljskoj

Dva pilota ratnog vazduhoplovstva Belorusije poginula su kada se lovac Suhoj 27, kojim su upravljali, srušio tokom manevra u mestu Radom, u centralnom delu Poljske. Piloti nisu uspeli da se katapultiraju.

Za vreme aeromitinga u mestu Radom, u centralnom delu Poljske, poginula su dva pilota ratnog vazduhoplovstva Belorusije kada se srušio vojni lovac SU-27 kojim su pilotirali.

"Lovac beloruske armije pao je popodne na nenaseljen prostor. Piloti nisu uspeli da se katapultiraju pre pada aviona. Niko osim njih nije stradao niti je povređen, a nema ni materijalne štete", saopštio je portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marćin Rogus.

Poljski piloti i učesnici aeromitinga rekli su da se beloruski piloti, bez obzira na to šta je uzrok nesreće, po svemu sudeći nisu katapultirali kako bi izbegli ljudske žrtve.

Lokalna televizija TVN 24 saopštila je da se avion srušio oko 100 metara dalje od kuća obližnjeg sela Nalečin, a kanali sa vestima su objavili snimke na kojima se vidi kako veliki avion pravi tri kruga u vazduhu, a potom se priprema kao da će sleteti, da bi zatim nestao iza reda drveća i eksplodirao.

Beloruska ambasada saopštila je da su piloti bili iskusni sa 20 godina staža u vazduhu i sa više od 2.000 sati letenja upravo u tom tipu aviona SU-27.

Miting koji se održavao pod vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama za takvu vrstu letenja posle nesreće je otkazan. Odmah je počela istraga zašto je do nesreće došlo i zašto se piloti nisu katapultirali, već ostali u avionu.

Šou je pratilo oko 100.000 ljudi, a Belorusija je prvi put učestvovala na aeromitingu u Radomu.

Pre dve godine na aeromitingu u Radomu poginula su dva pilota iz poljske avioakrobatske grupe "Zelazni" pošto su se sudarili tokom svoje tačke.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво