Kina traga za preživelim rudarima

Sve manje nade da je preživelo 11 rudara, koji su ostali zatrpani nakon eksplozije u rudniku u centralnoj Kini kada je poginulo 26 njihovih kolega, saopštile su spasilačke ekipe.

Pomoćnik šefa spasilačkih ekipa Du Bo izjavio je da su male šanse da je 11 rudara, koji su zatrpani u eksploziji u rudniku u centralnoj Kini,  preživelo. Zvaničnici poručuju da će im trebati još tri do četiri dana da pokušaju da pronađu rudare, prenosi Čajna njuz.

Du Bo navodi da je rudare koji se vode kao nestali, najverovatnije zatrpala ogromna količina prašine koja je zatvorila okno nakon eksplozije metana i u kojoj se ugušila većina žrtava.

Eksplozija metana u državnom rudniku uglja u kineskoj provinciji Henan dogodila se juče, a u trenutku nesreće u rudniku se nalazilo 276 radnika, od kojih 26 nije preživelo.

Nestali rudari su lokalizovani na dubini između 50 i 80 metara ispod ulaza u okno, ali operaciju spasavanja otežava velika količina prašine i gasa, rekli su spasioci.

"Debeo sloj prašine u oknu ometa napredovanje spasilačke ekipe. Moramo prvo da se otarasimo ove prašine", rekao je jedan od članova ekipe agenciji Sinhua.

Prema zvaničnim podacima, prošle godine je u rudarskim nesrećama u Kini poginula 2.631 osoba, ali se sumnja da je taj broj veći zbog velikog broja neprijavljenih nesreća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се