Uhapšen terorista uoči samita G20

Zbog posedovanja eksploziva, u Torontu uhapšen muškarac, optužen za zastrašivanje, pretnje pravnom sistemu i posedovanje opasnog oružja. Hapšenje u okviru pokušaja da se osigura bezbedan samit G20.

Tridesetsedmogodišnji Bajron Son uhapšen je u Torontu zbog posedovanja eksploziva, a policija je saopštila da je njegovo hapšenje povezano sa samitom G20, koji se ovog vikenda održava u tom kanadskom gradu.

Son je uhapšen prilikom pretresa njegovog stana u centru grada, a u okviru pokušaja da se osigura "bezbedan samit G20", javio je Bi-Bi-Si.

Lokalni mediji su javila da je u jučerašnjoj operaciji njegovog hapšenja učestvovalo 50 policajaca.

Policija je postupila prema poternici koja je dovela do hapšenja Sona, koji je optužen za zastrašivanje, pretnje pravnom sistemu i posedovanje opasnog oružja.

Kanadska združena jedinica za bezbednost (ISU), koja je odgovorna za samit G20, navela je da "ne postoji rizik za javnu bezbednost".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво