Raste broj poginulih rudara

U rudniku "Raspadskaja" u Sibiru broj poginulih popeo se na 52 osobe. Sudbina preostalih 38 zarobljenih u rudniku za sada ne zna. Ruski premijer Vladimir Putin naredio sprovođenje detaljne istrage o uzorcima nesreće u rudniku.

Prema najnovijem bilansu, u dve eksplozije u rudniku "Raspadskaja" u Sibiru poginule su 52 osobe, a sudbina 38 rudara, zarobljenih u rudniku, još je neizvesna, javljaju ruske agencije.

Premijer Putin je izdao nalog za sprovođenje detaljne istrage o uzrocima nesreće u rudniku uglja "Raspadskaja". Ruski premijer uputio se u oblast Kemerovo, na mesto nesreće, kako bi nadgledao akciju spasavanja.

"Nalažem sprovođenje detaljne istrage o uzrocima eksplozije u rudniku i potezima konkretnih službenika", rekao je Putin i pozvao na donošnje sistemskih odluka koje će sprečiti ponavljanje ovakvih nesreća u budućnosti, prenela je ruska agencija Itar-tas.

Prema Putinovim rečima, istražitelji treba da ispitaju način na koji je proizvodnja uglja kontrolisana, kao i koje su mere odgovorna lica preduzela da bi proces vađenja uglja bio bezbedniji.

Zaključci istrage, kako se navodi, neće se odnositi samo na rudnik "Raspadskaja", već na "celokupnu rudarsku industriju i sva postrojenja sa potencijalno opasnom proizvodnjom".

Spasioci su juče nastavili potragu za preživelima posto su u nedelju morali da prekinu akciju zbog visoke koncentracije metana u oknu. Među stradalima u drugoj eksploziji ima i članova spasilačkih ekipa.

Rudnik "Raspadskaja", koji se nalazi oko 3.000 kilometara istočno od Moskve u regionu Kemerovo, u Sibiru, dubok je 500 metara i ima 370 kilometara podzemnih hodnika. Najveći je podzemni rudnik uglja u Rusiji, sa godišnjom proizvodnjom od osam miliona tona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво