Otmičar egipatskog aviona koristio lažan pojas za eksplozivom

Egipćanin Ibrahim Samaha, otmičar koji je primorao egipatski avion da sleti na Kipar, koristio je lažan pojas sa ekspozivom oko tela, navode zvaničnici.

Na sigurnosnom snimku aerodroma vidi se da je Ibrahim Samaha prošao nekoliko sigurnosnih provera u Aleksandriji noseći pojas sa eksplozivima, a zaposleni kažu da pojas nije bio pravi, jer da jeste, kako kažu, to bi se videlo tokom kontrole.

Motivi  za otmicu aviona i dalje nisu poznati, ali predsednik Kipra kaže da otmičar nije terorista.

Drama na aerodromu je završena kada se otmičar predao i pustio sve taoce na slobodu.

Putnički avion kompanije "Idžipter" koji je leteo na liniji Aleksandrija-Kairo otet je a zatim preusmeren da sleti u Larnaku na Kipru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво