Erdogan upozorio zapad na napade

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Evropu na opasnost od terorističkih napada, manje od nedelju dana pre eksplozija u Briselu, piše Vašington post.

Erdogan je upozorio Evropu na mogućnost napada govoreći neposredno posle eksplozija u Ankari 13. marta.

"Nema razloga da bomba koja je eksplodirala u Ankari ne eksplodira u Briselu... Uprkos svemu, evropske države ne vode računa, kao da šetaju po minskom polju. Nikada ne znate kada ćete nagaziti na minu, ali je jasno da je to neizbežan kraj", rekao je tada Erdogan.

Turski lider je kritikovao zapad zbog "mekog pristupa" kurdskim nacionalistima sa kojima su na razne načine sarađivali u borbi protiv Islamske države, piše vašingtonski dnevnik.

Proteklog vikenda, Erdogan je upozorio zapad da "gaji guju u nedrima" pošto indirektno podržava grupe koje Ankara sumnjiči za terorizam.

Vašington post navodi i da Erdogan nije sasvim u pravu, pre svega jer je odgovornost za napade u Briselu preuzela Islamska država, kao i zbog činjenice da između napada u Turskoj i BElgiji nema nikakve veze.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара