Turska osveta Kurdima

Vojska Turske je saopštila da su njeni avioni bombardovali kamp Radničke partije Kurdistana u severnom Iraku. Saopšteno je i da je jedan od dvoje osumnjičenih za napad u Ankari ženska osoba koja je pristupila Radničkoj partiji Kurdistana 2013. godine. Na granici sa Sirijom turska policija uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad u Ankari.

Jedanaest aviona izvelo je napade na osamnaest meta, uključujući skloništa municije, navela je vojska.

Turska policija je u blizini sirijske granice privela četiri osobe osumnjičene za povezanost sa bombaškim napadom izvedenom u centru prestonice Turske, javili su lokalni mediji, a preneo AFP.

Policija je reagovala na dojavu da je automobil-bomba koji je eksplodirao u Ankari kupljen u auto-salonu u gradu Šanlijurfa.

AFP navodi da je turska državna agencija Anadolija javila da će četvoro osumnjičenih biti prebačeno u Ankaru.

U Ankari je sinoć odjeknula eksplozija u kojoj je poginulo 37 osoba. Neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je posle napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspehom i da će "terorizam biti bačen na kolena".

U međuvremenu su turski bezbednosni zvaničnici saopštili da je jedan od dvoje osumnjičenih za napad žena koja se pridružila Radničkoj partiji Kurdistana 2013. godine.

Navedeno je da je reč o ženskoj osobi (1992) iz istočnog grada Karsa.

Takođe je u Adani, na jugu Turske, uhapšeno nekoliko desetina osoba zbog sumnje da su kurdski ekstremisti.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво