Vuletić: Posle "Super utorka" još uvek neizvesno u taboru republikanaca

Hilari Klinton je posle dobrog rezultata u "Super utorku" napravila odlučujući korak u izbornoj trci za predsedničkog kandidata SAD, dok je neizvesnije u taboru republikanaca gde jedino Ted Kruz može stati na put Donaldu Trampu, smatra sociolog Vladimir Vuletiuć.

Posle informacije da su republikanski pretendent za predsedničku nominaciju u SAD Donald Tramp i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton izbili kao ubedljivi favoriti tokom "Super utorka", sociolog Vladimir Vuletić rekao je za RTS da se praksa da ko pobedi u "Super utorku" postaje i kandidat za izbore pokazala kao tačna za sada samo kod demokrata.

"Hilari Klinton je napravila bitan, odlučujući korak, međutim, što se republikanaca tiče meni je interesantno da se Ted Kruz odvojio i da je on sada glavni protivkandidat Trampu", naveo je Vuletić.

Prema njegovim rečima, Kruz se odvojio i on je jedini čovek koji može stati na put Trampu.

Tramp igra na kartu estradizazacije politike, što smo videli kod Berluskonija u Italiji. On je privukao medije svojim izjavama, mada i on sam kaže da neće sve raditi kao što je rekao, dodaje sociolog.

Vuletić kaže da se činilo da je Tramp neozbiljan kandidat, a sada se pokazalo da je najozbiljniji.

Kako je dodao, Tramp koketira sa strahovima običnog malog čoveka koji je uplašen u ovim vremenima, ko je sklon da vidi neprijatelja u njegovoj okolini.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво