Vuletić: Posle "Super utorka" još uvek neizvesno u taboru republikanaca

Hilari Klinton je posle dobrog rezultata u "Super utorku" napravila odlučujući korak u izbornoj trci za predsedničkog kandidata SAD, dok je neizvesnije u taboru republikanaca gde jedino Ted Kruz može stati na put Donaldu Trampu, smatra sociolog Vladimir Vuletiuć.

Posle informacije da su republikanski pretendent za predsedničku nominaciju u SAD Donald Tramp i njegova demokratska rivalka Hilari Klinton izbili kao ubedljivi favoriti tokom "Super utorka", sociolog Vladimir Vuletić rekao je za RTS da se praksa da ko pobedi u "Super utorku" postaje i kandidat za izbore pokazala kao tačna za sada samo kod demokrata.

"Hilari Klinton je napravila bitan, odlučujući korak, međutim, što se republikanaca tiče meni je interesantno da se Ted Kruz odvojio i da je on sada glavni protivkandidat Trampu", naveo je Vuletić.

Prema njegovim rečima, Kruz se odvojio i on je jedini čovek koji može stati na put Trampu.

Tramp igra na kartu estradizazacije politike, što smo videli kod Berluskonija u Italiji. On je privukao medije svojim izjavama, mada i on sam kaže da neće sve raditi kao što je rekao, dodaje sociolog.

Vuletić kaže da se činilo da je Tramp neozbiljan kandidat, a sada se pokazalo da je najozbiljniji.

Kako je dodao, Tramp koketira sa strahovima običnog malog čoveka koji je uplašen u ovim vremenima, ko je sklon da vidi neprijatelja u njegovoj okolini.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 02. mar 2016, 14:03)
anonymous [neregistrovani]

Nema govora

Trump je pokazao da je broj jedan i da ce tako nastaviti do partiske nominacije. Kruz ostaje jos kao dekoracija izbora. Covek, koga je rodila amerikanka i zbog toga ima pravo kandidature, sin kubanskog emigranta, nece biti izabran nikada. Starosedeoci Amerikanci bi mu mogli zameriti sto je posle pobede u Ajovi zagrlio oca i poljubio ga a majku nit je zagrlio, nit poljubio. U svom govoru u utorak uvece, on napada Trump-a i kaze: "Trump laze, postoji snimak gde Trump tvrdi da od zida izmedju Meksika i SAD nece biti nista", sto bi moglo da bude kao bumerang u kojem latino glasaci mogu zbog te Kruzove izjave da predju kod Trump-a. Iako na izgled on izgleda dobar govornik, on u svojim govorima sam sebi podbacuje nogu. Sto se tiche demokrata, Klintonova vodi samo zato sto je drugi kandidat i njen protivnik Sanders stariji od nje. Inace Sanders je sto puta bolji od nje ali Amerikanci su malo alergicni sto je Sanders neka vrsta "socijaliste" a oni iako su sirotinja, cuvaju neki "kapitalizam", valjda kapitalizam onih bogatih za koje Klintonova radi.